Впроваджуємо інноваційні програми у правоосвітню та правовиховну роботу

9 квітня в нашій школі відбувся обласний семінар методистів міських та районних методичних кабінетів з питань правовиховної та правоосвітньої роботи школи, організований спільно Департаментом освіти і науки Львівської ОДА та ЛОІППО.
У роботі семінару взяли участь завідувач кабінету координаційно-методичної діяльності ЛОІППО, Леся Гриза, головні спеціалісти Департаменту освіти і науки ЛОДА, Юрій Савчин та Людмила Сівокозова, начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України на Львівській залізниці, Ігор Чердак.
З привітальними словами та презентацією школи виступив директор Стрілківської школи-інтернату І-ІІІ ступенів, Ярослав Циб.
Заступник директора з виховної роботи, Паславський Ростислав Петрович поділився досвідом роботи щодо впровадження системи право- освітньої та правовиховної роботи серед школярів, зокрема зупинився на реалізації програм «Рівний рівному», «Майбутнє починається сьогодні» та «Особиста рівність. Безпека життя. Громадянська позиція».
Антон Бучин, вчитель історії, виступив з доповіддю: «Старосамбірський район на карті Львівщини».
Згідно реалізації програми: «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», з учнями 7-А класу проведена виховна година: «Мої права та обов’язки».



Мандруючи цією країною діти вивчили особисті, соціальні та культурні права.
Крім того, учні працюючи над статтями Конвенції ООН про права дитини, з’ясували, що відповідні статті гарантують кожній дитині захист, забезпечення та участь.
Приємно, що до роботи були залучені батьки учнів класу, які створили правову композицію, що відображала турботу держави і сімї  для розвитку особистості дитини.
Після цього учасники семінару відвідали виховний захід: «Ти знаєш, що ти – людина», який підготувала педагог-організатор школи Наталя Проць.
В інсценізованій формі, учасники заходу відобразили права та обов’язки громадян. Виступ був забарвлений патріотичними піснями, народними танцями, сценками, які доречно ілюстрували все сказане в правовому полі.

Сьогодні Україна – на шляху розбудови правової держави, пріоритет права в якій буде першочерговим. Тому, якщо діти навчаться поважати право, то в майбутньому вони побудують міцну, гідну, правову державу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Курси за програмою Intel"Навчання для майбутнього"

Курси підвищення кваліфікації вчителів району за програмою "Intel"