І не буде переводу  українському народу, доки з глибини сторіч долина козацький клич…

         Україна – країна козацтва, країна, у якій живе дух волі, свободи,  нескореності. Сьогоднішнє молоде  покоління зростає на прикладах  героїчного минулого нашого народу, якому віддає належну шану, традиції якого продовжує й примножує. Сили духу й бадьорості у вирішені справ буденних щоразу додає учням й учителям Стрілківської  школі-інтернату
І-ІІІ ступенів свято «Козацькі забави», яке традиційно приурочене Дню захисника Вітчизни. Ще до початку змагань на майданчику було чутно козацький клич, лунали бадьорі мелодії, старшокласники збиралися у єдине спортивне коло.

         Урочисте відкриття заходу  організували учні  9 класу під керівництвом вихователів Сеньківської Г.М. та Яким М.С., а  окрасою його став жвавий козацький  танець ( хореограф  Козак М.М., музичний керівник –
Дабудик І.М.).
          У спортивній частині свята  команди учнів 10-11 класів  мали можливість показати свою дотепність, силу, спритність та мужність.  І, скажу наперед, їм це вдалося. Програма змагань включала  вісім конкурсів. У першому -  «Представлення команди»  - усі отримали  однакову кількість балів, бо назви команд, їх девізи відповідали тематиці заходу, це -  «Молода січ» (10-А клас, капітан Гоцур Василь), «Козаки майбутнього» (10-Б клас, капітан Онишко Іван),  «Отамани»  (11-А клас, капітан Паславська Марія),  «Хортиця» (11-Б клас, капітан Муц Василь).

                                                      
          Під час змагань хлопці мали можливість показати свою силу у підтягуванні на перекладині, а дівчата демонстрували вміння зі стрибків на скакалці. У командних конкурсах – перетягуванні каната, баскетбольній естафеті та естафеті з гімнастичною палицею - всі без винятку команди  показали борцівський  дух, єдність та бажання  перемогти і цим принесли чимало задоволення та хвилювання уболівальникам. Звичайно, як і в кожних змаганнях, були  тут переможці й переможені, але це не відбивалося на   піднесеній атмосфері свята.

        Найбільш цікавим для учасників і вболівальників був танцювальний конкурс. Полька, вальс, козачок, циганочка – пари із задоволенням  демонстрували артистизм, а всі присутні їм у цьому допомагали оплесками, і в результаті пританцьовував увесь спортивний майданчик.
        Перемогла  команда «Молода січ»( 10-А клас). Вітаємо переможців й дякуємо усім командам  за чесну і цікаву гру.

        Змагання організували й  провели учителі фізичної культури
Криховська Г.В., Паславський Б.П. Головним суддею  був Циб Я.І. – директор школи, а суддями  конкурсів – Паславський Р.П., Проць Н.П., Топільницька Г.М., Фрейдун Т.В., Козак М.М.
       Климончук Юлія,  учениця 10-А класу


       Стрілківської  школи-інтернату  І-ІІІ ст.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Курси за програмою Intel"Навчання для майбутнього"

Курси підвищення кваліфікації вчителів району за програмою "Intel"