ІННОВАЦІЙНІ ВИХОВНІ ПРОГРАМИ - В РОБОТУ ШКІЛ

« Діяльність закладу щодо впровадження нових виховних технологій, інноваційних підходів до організації виховної роботи» - саме такою була тема науково - практичного семінару заступників директорів з виховної роботи середніх шкіл району, який проходив 5 листопада 2013 року у Стрілківській школі- ітернаті під керівництвом заступника директора РІМЦу Лешкович М.С. З початком роботи гостей привітав директор школи Циб Я.І., який акцентував увагу присутніх на актуальності обраної теми.









Програма заходу передбачала проведення показових годин спілкування на впровадження програм, які реалізуються у Стрілківській школі-інтернаті І-ІІІ ст.  саме у виховній роботі. Гості мали можливість побувати у 3 класі ( вихователь Оленяк І.С.), де у рамках реалізації проектного поля учнів початкових класів діти презентували дослідження щодо шанобливого      ставлення та збереження хліба        школярами молодшої ланки.


Семикласники вели мову про грані особистості. Педагог    Титар О.Р. будує виховну роботу з учнями цього класу за програмою « Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Система тренінгових занять сприяє самопізнанню, самореалізації, розвиває навички відповідальної і безпечної поведінки школярів.



Про формування життєво важливих цінностей, відповідальності за майбутній вибір йшлося у 9 класі . Вихователь Фрейдун Т.Ф. , яка працює за програмою « Рівний -рівному» , зуміла викликати на відверту бесіду своїх дев'ятикласників, бо спілкування відбувалося на рівні «учень - учень», «учитель-учень» у формі відкритого діалогу , щиро і жваво.




У пошуках своєї життєвої мети сьогодні перебувають випускники школи. Про кроки до її реалізації, перешкоди у здійсненні, про подолання труднощів на шляху до бажаного дозволяє спілкуватися програма « Майбутнє починається сьогодні», за якою працює вихователь 11 класу Пукшин Н.В. Це курс з морального та превентивного виховання, спрямований на профілактику шкідливих звичок з опорою на духовність та моральні цінності дитини. Система тренінгів допоможе старшокласникам не розгубитися у самостійному житті, ставити реальні цілі й планувати кроки для їх здійснення.

Узагальнили роботу Стрілківської школи-інтернату у різних виховних програмах, наголосили на їх актуальності та практичній значущості заступник директора з ВР Паславський Р.П. та вихователь школи Кіхтан Т.М. Заступник директора РІМЦу Лешкович М.С. анонсувала програму Амонашвілі, яку також можуть апробувати школи району. Заступники директорів з ВР - гості школи активно обговорювали проблеми виховної роботи , вносили цікаві пропозиції щодо їх реалізації.

Чудові враження та незабутні хвилини емоційного задоволення подарували присутнім учні школи, які відтворили у поезії, музиці й танцях «Мелодію одного осіннього дня» ( сценарист - Проць Н.П., учитель музики - Дабудик І.М., 
хореограф - Козак М.М.).



учитель української мови та літератури
Паславська О.О.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Курси за програмою Intel"Навчання для майбутнього"

Курси підвищення кваліфікації вчителів району за програмою "Intel"